Zorgeloos genieten van glutenvrij eten

Heb je een voedselallergie of -intolerantie, dan zit zorgeloos eten er vaak niet meer in. Thuis, op restaurant of op een feestje: je moet altijd exact weten wat er op je bord ligt. Elke keer neem je opnieuw de ingrediëntenlijst door, om zeker geen allergenen binnen te krijgen.

Zeg dus maar dag tegen simpelweg eten wat je lekker vindt. Ook wanneer je zelf een feestje of evenement organiseert, is eten zo een punt van zorgen. Dat gepieker is ons maar al te bekend.

gluten free cartoon
AP4A3941

Mijn vriendin Janett

Toen bleek dat Janett coeliakiepatiënt was en dus intolerant was aan gluten, paste ze haar dieet aan en voelde ze zich uiteindelijk een pak beter.

Maar het is meer dan enkel je manier van eten aanpassen. Je hele levensstijl verandert, zeker als de rest van je gezin wel nog gluten kan eten. Als gepassioneerde hobbychefs zochten we samen naar de beste vervangmiddelen en probeerden we vanalles uit. Door die jarenlange zoektocht zijn we vandaag pro’s in glutenvrij koken.

Koken met aandacht voor je allergie of intolerantie

Zo pasten we door de jaren heen heel wat recepten uit de Belgische en Peruaanse keuken aan. We stopten niet bij glutenvrij: intussen zijn al onze recepten ook lactosevrij en hebben we geleerd om rekening te houden met verschillende intoleranties en allergieën. Vegetarisch of veganistisch koken is voor ons geen uitdaging meer.

Die kennis en onze recepten gebruiken we vandaag als cateraar en chocolatier. Want we willen dat iedereen kan genieten van lekker eten, ook met een intolerantie of allergie.

Wij zijn pas tevreden als jij onbezorgd kunt genieten van je evenement én van wat er op je bord ligt.

120529177 256356809058793 6615333885023611803 n
AP4A3891

Het beste van de Belgische én Peruaanse keuken

Gluten Free Wonderland is een huwelijk van twee verschillende culturen, net als de relatie tussen Janett en mij. Zij is afkomstig uit Peru en werkte al enkele jaren in Brussel toen ik haar leerde kennen. Ondertussen heeft zij intensief Nederlands geleerd, en werkt ze als administratief medewerker. 

Ik ben afkomstig uit het Leuvense waar ik een drukbezette shuttledienst run. Elke dag help ik mensen van en naar de luchthaven, en ook tijdens onze eigen vakantie krijgen we niet genoeg van reizen. Samen proefden we al van verschillende culturen over de hele wereld. 

Thuis kleuren de smaken van de Peruaanse aji’s (amarillo, panca en rocoto) en huacatay, een kruid uit het Andes-gebergte, onze gerechten. Al houden we evenveel van een huisgemaakte vol-au-vent of een lekker potje stoofvlees. Wanneer je ons inschakelt als cateraar kan je kiezen tussen verschillende Belgische en Peruaanse gerechten.

Veilige én lekkere vegan chocolade

In onze zoektocht naar veilige vervangproducten, bezochten we chocolatiers in het hele land. Het werd ons al snel duidelijk dat lactosevrije chocolade – laat staan pralines – onvindbaar was in België. Zelfs vegan chocolatiers kunnen simpelweg niet garanderen dat er geen sporen van melk in hun pralines aanwezig zijn. 

We besloten dit gat in de markt en in onze maag te vullen en volgden van 2020 tot 2022 een opleiding tot chocolatier. Vandaag maken we kwalitatieve chocoladeproducten die vegan, glutenvrij en lekker zijn. We vermijden dus ook ingrediënten als gelatine, en werken in plaats daarvan met agar agar.

Omdat we graag zero waste werken, maken we al onze chocolade op bestelling.
308914589 5699295836798750 3936026471912864714 n 1